Sarmale cu păsat! Rețetă veche de 100 de ani

  • 0

Sarmale cu păsat! Rețetă veche de 100 de ani

Pe timpuri oamenii erau săraci. Nu toți își permiteau să facă sarmale cu orez. Și așa a apărut rețeta de sarmale cu păsat. Sunt extraordinar de bune și gustoase. Mulțumesc mătușii mele Șofrona pentru rețetă! Mai jos vezi cum poți să obții păsatul.

Ingrediente:_DSC0596 _DSC0602 _DSC0606

100 g soia granule

100 g ciuperci

100 g de păsat

2 morcovi rași

1 legătură de ceapă verde tocată

cimbru

sare

piper

boia dulce

bulion

foi varză acră

Păsatul este un mălai mare. Cel mai ușor se obține prin măcinarea boabelor de porumb uscate în blender sau alt dispozitiv. Păsatul este mai mare măcinat decât tărâțele care rămân de la cernutul făinii de porumb.

Rețeta este extrem de delicioasă și merită încercată măcar o dată mai ales că este specifică zonei Maramureșului! Spune-le și prietenilor tăi de pe Facebook și Twitter despre sarmalele de păsat!

Ai aici încă o rețetă de sarmale!

Sarmale de post cu semințe de dovleac


No Comments

Claudia

17 mai 2013 at 10:39 am

Soia? Se folosea soia la noi acum 100 de ani?! Nu stiam.

    Florentina Gionea

    19 mai 2013 at 9:15 pm

    Claudia, reteta originala este cu ciuperci, insa ea se poate adapta la timpurile noastre :)

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.