Cea mai tare reteta cu urzici! Am aflat-o din Ceahlau

  • -

Cea mai tare reteta cu urzici! Am aflat-o din Ceahlau

urziciBuna,

Am aflat cea mai tare reteta cu urzici! Cand am fost la Ceahlau, era toamna tarziu, nici vorba de urzici pe atunci. Insa prietenul nostru si doamna care ne invita la masa m-a intrebat daca vreau urzici! Am ramas suprinsa, urzici in noiembrie? O sa iti spun si tie cum erau si cat erau de bune si o sa iti dau si reteta, dar mai intai de toate iti spun cat de sanatoase sunt urzicile.

Urzica este o sursă bogată de fier şi minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu sau fosfor. Conţine antioxidanţi şi cantităţi importante de vitamine precum A, C, D, E şi K şi lecitină.
Datorită acestor principii active urzica este un bun energizant, vitaminizant, mineralizant, depurativ (în curăţarea sângelui de toxine) şi tonic.

Urzicile:

– combat tulburările intestinale, durerile de cap şi problemele musculaturii sau ale articulaţiilor

– îmbunătăţesc activitatea cardiacă
– tratează alergiile şi acneea
– tratează infecţiile urinare
– tratează dizenteria, diareea sau hemoroizii

In general, prin fierbere unele vitamine si minerale se pierd! Insa am gasit o varianta de a consuma urzici tot anul si e fantastic de buna. Varianta este: urzici uscate!

Da, ai citit bine! Urzici uscate. Se pot usca la fel ca patrunjelul, leusteanul sau mararul. Urmatoarea intrebare este: Si inteapa la limba? Raspunsul e: Nu! Asa credeam si eu, dar dupa ce le-am pus in mancare am simtit un gust extrordinar de bun.

Pentru a usca 800 gr de urzici e nevoie de 3-4 kilograme. Daca ai cules singura urzicile din locuri curate, le poti pune direct la uscat. Daca le-ai cumparat, ai grija sa le speli si sa le usuci bine. Apoi le intinzi pe un ziar de preferat langa o fereastra unde sa bata soarele.

Urzicile se lasa la uscat. Cu timpul ele nu mai pisca. Cand sunt total uscate le sfarami usor si arunci partile care raman mari. Pudra care ramane o pui intr-un borcan si le poti folosi tot anul.

In ce fel de mancare sa le pui? Le poti pune in supe, mancaruri de legume, orez, si la orice fel de mancare. Gustul este de verdeata si chiar simti mineralele din ele. Sunt minunate.

Sper sa folosesti ideea! Multumesc celor care mi-au dat-o!

Spor la treaba!

Cu drag,

Florentina Gionea


Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.