Racul și alimentația ”hidrică” echilibrată

  • 0

Racul și alimentația ”hidrică” echilibrată

racAm ajuns la zodia Rac. Îmi place să scriu te tema asta: alimentația zodiilor. E ca și cum aș vedea ce le place să mănânce unor necun0scuți și astfel pot cunoaște mai mult din fascinanta știința a astrologiei. Dar să nu uităm de ce ne-am adunat ! Ne-am adunat să vedem ce bunătăți intră în alimentația racilor. Racul este zodie de apă, asta înseamnă că stilul lor alimentar se face în funcție de hidratarea corectă. Dar mai întâi să facem o introspecție a sănătății.

Racii au ca principale cauze de boală: tensiunea, anxietatea, stresul emoțional. Cauzele din punct de vedere medical, se răsfrâng asupra stomacului. Acesta este destul de delicat și problemele digestive apar foarte ușor. Nu vreau să enumăr lista de boli pe care le poate face, gen ulcere, tulburări ale vezicii biliare, balonări, greață și gastrită, vreau să mă focusez pe ce înseamnă alimentație corectă și implicit prevenție.

După cum spuneam mai sus, racii se caracterizează în funcție de excesul de apă sau lipsa apei din organism, când vine vorba de alimentație. Bineînțeles aici vorbim despre extreme, cu siguranță există raci care se hidratează corect. Racii cu exces de apă în organism au o digestie lentă, asimilare proastă și un metabolism încet. Apa în exces care stagnează se poate depozita sub formă de mucus, chisturi, tumori sau inflamații, dar și că și candidoză sistemica. Excesul de apa poate duce la probleme de greutate. Rezultatele bune pot apărea dacă își măresc ritmul metabolic, dacă reduc consumul de lichide,  schimbă dieta și încep să practice activități fizice.

Excesul de apă este echilibrat de alimentele fierbinți, uscate și ușoare.  Sunt recomandate legumele aburite, fasolea, fructele. De evitat alimentele uleioase, lactate, dulciuri, alimente cu drojdie, pâine și sare. Remediile naturiste aduc în alimentație salvia, busuiocul, cimbrul, diureticele (pătrunjel, uva urși), usturoiul și frunzele de măslin.

Pentru racii cu puțină apă în organism   există problema eliminării toxinelor din sistem. De asemenea, sunt oarecum încordați și deshidratați, fiindu-le greu și să doarmă. Unii suferă de boli asemănătoare celor care suferă de exces de aer. Le este greu să accepte sprijin emoțional. Sunt indicate băile, consumul de lichide și prezența cât mai mare pe lângă ape (râu, lac, mare, fântâni arteziene). Pepenele, castraveții și alte legume umede îi pot ajuta să ajungă la echilibru. Se recomandă consumul de legume și fructe bogate în apă (roșii, dovlecei, castraveți, pepene, piersici). Ca și remedii: lemn dulce, ceaiuri îndulcite cu miere, sucuri de fructe.

Racul suferă de o carență de fluorură de calciu (florura de calciu leagă albuminele și grăsimile din organism și menține elasticitatea țesuturilor de legătură). De aceea, este obligatoriu să mănânce alimente bogate în calciu:  lactate (atenție doar lactatele proaspete de la țărani conțin calciu, cele pasteurizate nu mai au nicio proprietate), varză albă și roșie, cereale, sfecla,  struguri și fructe cu conținut ridicat de apa. În pofida apetitului ridicat pentru dulciuri, racii ar trebui să nu se atingă de ele decât foarte rar și nu înainte sau după ce a mai mâncat ceva.

Dragi Raci, hidratați-vă corect și nu veți întâmpina boli! Renunțați la stres, tensiuni și teamă, armonia și echilibrul se obține mult mai ușor decât ați fi crezut! În rest să aveți poftă și mâncați cât mai natural și mai sănătos! Împarte articolul cu prietenii tăi de pe Google+,  Facebook și Twitter!

La mulți ani!

Citește și:

Gemenii, nativii care au nevoie de o alimentație energetică

sau

Taurul și alimentația verde (alcalină)


No Comments

daniela

25 iunie 2014 at 6:43 pm

Super articolul:))

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.