Postul Paștelui începe azi! Cum să slăbești și să te detoxifici în perioada următoare!

  • 0

Postul Paștelui începe azi! Cum să slăbești și să te detoxifici în perioada următoare!

3Bun găsit, m-am decis sa țin tot Postul Paștelui. Este prima dată când iau această dezicie și sunt încantată să văd pe perioadă urmează. De ce este diferită perioada de post față de altă perioadă în care mă hrănesc sănătos, vă spun după câteva informații importante despre Postul Paștelui.

Paștele din 2014 este prăznuit pe 20 aprilie. Paștele este sărbătoarea Învierii Domnului. Modul de calculare a datei Sfintelor Paşti s-a stabilit la primul sinod ecumenic, ţinut în anul 325 la Niceea. Postul Paştelui durează de pe 3 martie până pe 19 aprilie.

Postul, în general, este perioada anului în care trupul, mintea și sufletul nostru se curăță. Ce e diferit în această perioadă pentru mine? Primul răspuns ar fi nimic, pentru că eu lucrez continuu cu mintea, trupul, emoțiile și sufletul meu. Însă există o diferență, în perioada postului datorită numărului mare de persoane care aleg să țină postul se creează o mare energie care îi susține pe cei care țin post și nu numai.

În plus, postul este o perioadă de rugăciune și regăsire. Așteptați-vă cei care țineți post să scoateți la iveală emoții puternice, nervi, stres etc, practic se produce o curățare a structurilor energetice pornite de la modul de alimentație: fără carne, pește lapte și ouă. Bineînțeles, sunt zile în care se dă dezlegare la pește (adică în zilele respective se poate mânca pește).

Cât despre alimentație am câteva sfaturi importante să vă dau, pentru că în perioada postului magazinele de patiserie sunt pline de combinații nesănătoase:

  • folosiți ulei de măsline extravirgin
  • evitați pe cât se poate prăjelile (de preferat ar fi de tot)
  • evitați produsele de patiserie chiar dacă sunt de post
  • evitați consumul de tutun și cafea (cafeaua se poate înlocui cu cicoare sau ganoderma)
  • consumați 50% din hrana zilnică nepreparată termic
  • consumați fructe și legume proaspete
  • consumați oleaginoase crude (alune, caju, migdale, sâmburi de caise)
  • consumați semințe crude (de dovleac, floarea soarelui, in, cânepă)

Cei care țin postul complet și care acordă atenție rugăciunii și procesului de conștientizare pot trece prin crize vindecare. În general, persoanele care țin posturile de mulți ani primesc aceste crize de vindecare ca pe o bucurie, pentru că doar așa au confirmarea că postul i-a ajutat la curățarea completă fizică, emoțională, mentală și spirituală.

Ei, mă aștept să trec prin multe perioada asta. Sper să le facă față cu brio și să învăț cât mai mult din ele.

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !

 


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.