„Nu e adevărat că sânii se vor lăsa după alăptare” – Interviu pentru revista Taifasuri

  • 0

„Nu e adevărat că sânii se vor lăsa după alăptare” – Interviu pentru revista Taifasuri

4Hei, dragii mei și mai ales dragile mele, astăzi în revista Taifasuri găsiți interviul pe tema alăptării pentru actualele și viitoarele mămici. În discuție sunt puse atitudinea și sentimentele pe care mama le transmite copilului prin alăptare, dar și cum se va manifesta modul de alăptare al mamei pe parcursul vieții copilului.

Am reușit să obțin permisiunea pentru a publica o parte din interviu aici:

Florentina Gionea, consilier în nutriție și wellness: „Nu e adevărat că sânii se vor lăsa după alăptare”

România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește alăptarea. Conform unui studiu recent publicat de UNICEF, doar una din zece mame continuă sa alăpteze exclusiv până la vârsta de șase luni a copilului. Chiar dacă aproape toate mămicile încep să-și hrănească bebelușii la sân încă din maternitate, odată ajunse acasă multe dintre ele abandonează această practică din cauza problemelor pe care le întâmpină și a sfaturilor greșite primite de la cei din jur. Cu ocazia „Săptămânii Mondiale a Alăptarii” (1-7 august), Florentina Gionea, consilier în nutriție și wellness, ne-a spus mai multe pe această temă.

„Prin lapte, mama transmite bebelușului tristețea sau nervii” 

- Florentina, cât de importantă este alăptarea pentru bebeluș? 

– Alimentația copilului este foarte importantă încă de la prima masă. Alăptarea este primul contact al copilului cu hrana în mediul extra-uterin. Aici el continuă legătura cu mama, iar mama îl hrănește nu doar fizic – cu laptele matern -, ci și cu emoții și sentimente. De aceea mama trebuie să fie cât mai echilibrată și mai stabilă din toate punctele de vedere. Astfel, prin alăptare, care este cea mai puternică formă de comunicare între mamă și copil, bebelușul percepe ce se întâmplă în mediul înconjurător. Dacă mama este fricoasă, de exemplu, primul semnal despre viață pe care nou-născutul îl va primi va fi cel de frică.

- Asta înseamnă că mama trebuie să fie conștientă de simțămintele ei în timpul alăptării, nu?

– Absolut. Noi, ca ființe umane, nu suntem doar materie, hrană, ci suntem corpuri complexe: reprezentate fizic, mental, emoțional și spiritual. Când mama hrănește copilul îi transmite toată informația ei din toate corpurile enumerate mai sus. Dacă mama este supărată, tristă sau nervoasă, aceste stări se vor transmite bebelușului prin alăptare. Ele nu se manifestă imediat. Adică dacă mama e tristă și copilul va deveni trist în mod instant. Aceste informații energetice – ca să le numesc așa -, se vor exprima în timp, în copilărie, adolescență sau la maturitate…

Dacă ești curios/ă să afli mai multe despre comportamentul în timpul alăptării și ce poți face dacă mama nu are lactație cumpără revista Taifasuri de la orice punct de distribuție a presei sau de la chioșcul de ziare!

Sănătate și succes!
Florentina

Consilier în Nutriție și Wellness


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.