Manifestul ”Să salvăm Roșia Montană prin fapte!”

  • 0

Manifestul ”Să salvăm Roșia Montană prin fapte!”

image descriptionNu știu dacă aceste proteste sunt tardive sau nu! Nici nu știu dacă vom reuși să facem ceva cu privire la ceea ce înseamnă Roșia Montană prin protest. Ceea ce știu este că exploatarea de la Roșia Montană va avea efecte devastatoare asupra naturii, dar și asupra oamenilor care se bucură la câteva sute de lei salariu (necesari de altfel).

Ceea ce știu eu este că Roșia Montana este o rezervă de aur a României cu rol foarte important pentru susținerea energetică a planetei. Dacă acest zăcământ va fi poluat, o mare parte din țară va suferi. Sigur îmi veți cere explicații pentru afirmația de mai sus. Aurul este lumină densificată, acest lucru se știe încă din cele mai vechi timpuri. Aurul de la Roșia Montană aparține României și nu putem fi de acord să fie furat.

În afară de revoluția din 89, românii nu au reușit să obțină nimic prin proteste și manifestări publice. Din păcate, acesta este adevărul! Și totuși mai cred că a protesta pentru Roșia Montană, nu e suficient, este nevoie de înființarea unui comitet din tineri, autorități locale și naționale pentru găsirea de alternative pentru dezvoltarea zonei Roșia Montană.

Acest comitet, format din ONG-uri, autorități locale și reprezentanți ai guvernului, să fie capabil să dezvolte o strategie pentru creșterea Roșiei Montane, ca alternativă la exploatarea auriferă. Suntem conștienți că veniturile din exploatarea minei nu vor ajunge în România, de aceea o alternativă practică și viabilă ar trebui să oblige guvernul să țină cont de dorința populației.

Faptele sunt cele care vorbesc de la sine! Miile de protestatari care doresc salvarea Roșiei Montane sunt voluntarii perfecți pentru a da un salt locului în sine! Noi putem să schimbăm ceva în România doar prin fapte. De ce susțin asta? Nu putem să alungăm exploatarea auriferă și să uităm de localnici, au nevoie de o alternativă și dacă tot vrem să producem o schimbare, haideți să o facem la propriu! Eu sunt gata să mă alătur celor care vor să protesteze practic și chiar să merg voluntar la Roșia Montană! TU ce intenționezi să faci?

Împarte manifestul prin fapte cu prietenii tăi de pe   Facebook și Twitter și hai să punem umărul la treabă!


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.