Interviu pentru Ela Crăciun- Secretul pielii perfecte: alimentația!

  • 2

Interviu pentru Ela Crăciun- Secretul pielii perfecte: alimentația!

4Ela Crăciun, prezentatoare de weekend a știrilor Antenei 3 și a rubricii Știrea de sănătate, mi-a luat un interviu, pentru blogul personal, despre ce pașii ar fi bine să facem pentru o piele sănătoasă. Mai jos aveți prima parte a interviului. Mulțumesc, Ela!

Secretul pielii perfecte: alimentația!

Nu de puţine ori m-am întrebat dacă frumuseţea este nativă sau o primim în funcţie de ceea ce facem, gândim sau… mâncăm. Daca primele două sunt categorii relative, hrana reprezintă un univers mult mai palpabil, despre care vă voi și povesti astăzi pentru că DA, frumuseţea depinde de ceea ce mâncăm. Am înțeles acest aspect cu ajutorul consilierului în nutriţie şi wellness, Florentina Gionea.

Totul începe cu stilul de viață

Prima întrebare care ne trece tuturor prin minte este: cum se face că unii oameni, care, deşi au o vârstă mai înaintată, au o piele tânără, iar alţii care au o vârstă tânără, au pielea îmbătrânită? Iar răspunsul a venit cât se poate de logic și de natural: depinde de stilul de viaţă pe care l-a ales fiecare. “Cel care se hrăneşte sănătos are o piele sănătoasă, cel care merge pe principiul îmi permit să mănânc orice, are o problemă. Este bine să ne ascultăm corpul, dar și să facem câteva investigaţii cu privire la gradul de absorbţie a macro şi micronutrienţilor, însă aceasta este o altă problemă pe care o putem dezvolta cu altă ocazie”, ne-a spus Florentina Gionea.

Alimentația este cheia!

Alimentaţia zilnică are legătură cu sănătatea nostră şi cu aspectul pielii. Fiecare aliment influenţează în mod direct aspectul pielii deoarece „pielea este un organ care ajută la eliminarea toxinelor, pe lângă rolul de protecţie şi reglare a temperaturii corpului. De exemplu, coșurile sau punctele negre apar pe faţă ca urmare a eliminării toxinelor din corp sau din cauze hormonale. Toate impurităţile ce apar la suprafaţa pielii sunt o formă uşoară de detoxifiere. Atunci când organele de detoxifiere sunt mult prea “încărcate”, sistemul limfatic preia o parte din sarcina de detoxifiere, iar toxinele se elimină parţial şi prin pori”, continuă specialistul.

Consumul de alimente proaspete, fructe şi legume de sezon, cumpărate din piaţă, daca este posibil, de la tarabele ţăranilor noştri, sunt cele mai bune. Dacă vă întrebaţi ce puteţi consuma zilnic fără a sta cu teama că ne poate face rău, nutriţionistul recomandă să bem zilnic sucul de morcovi sau de morcovi cu ţelină. “Dimineața pe stomacul gol consumaţi 500 ml de suc de citrice. Atenţie, însă: fără a se combina cu alte sucuri sau alimente, citiricele sunt alcaline, dar în amestec cu alte alimente devin acide. Apoi, prima masă/gustare trebuie să fie luată la aproximativ o oră după ce s-a băut acest suc”, adaugă Florentina Gionea.

Citește pe blogul Elei Crăciun restul interviului și primii 5 pași către un ten perfect!


2 Comments

Tania

24 august 2013 at 12:01 pm

cum sa fie citricele alcaline? nu toate citricile sunt alcaline…uite aici un link http://armoniefeminina.com/2012/03/19/lista-alimentelor-alcaline-si-acide/

    Florentina Gionea

    24 august 2013 at 3:19 pm

    Tania ai dreptate, insa citricele cosumate pe stomacul gol devin alcaline in combinatie cu sucurile gastrice.

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.