Inghetata cu cirese si caju

  • -

Inghetata cu cirese si caju

E vara, e cald si a venit week-end-ul!!! Iupiiii!!  :)

Ce altceva mai minunat decat sa mananci o inghetata santoasa si cremoasa cu cirese dulci-acrisoare si caju?

O ador!!

In plus ciresele sunt minunate pentru a te ajuta sa slabesti, sa dormi profund si sa ai un ten luminos si proaspat.

Inghetata cu cirese si caju

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente necesare (8 portii)

Inghetata

 

Crusta cu cirese (este formata din Magiunul de cirese si Crusta):

 Magiunul de cirese

  • 500 g cirese (fara samburi si taiate in jumatate)
  • 2 linguri de suc de portocale (sau apa)
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingura de faina integrala Spelta (Green your Life)
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • Un praf de scortisoara/cuisoare
  • 1 lingurita coniac/ whisky (optional)

 Crusta

  • 1 cana si jumatate de faina integrala Spelta (Green your Life)
  • Un praf de sare
  • 6 linguri de unt de cocos (il puteti folosi pe cel de la Solaris)
  • 2-4 linguri de apa rece, rece

 

Topping

  • 200 g cirese
  • 50 g migdale (Solaris)
  • 50 g nuci pecan (Bio Super Foods)
  • 50 g stafide
  • Cativa fulgi de cacao maruntiti presarati pe de-asupra
  • O lingura de miere presarata pe de-asupra
  • Un praf de scortisoara

 

Cum o pregatim?

Incepe cu pregatirea inghetatei, pentru a avea timp sa se inghete pana terminam cu restul.

Caju e nevoie sa fie inmuiat cu o seara mai inainte si scurs inainte de a face crema pentru inghetata.

In vasul unui blender, utilizand capul de tel al blender-ului, bate bine, bine laptele de cocos cu zaharul, pana se face spuma.

Adauga untul de cocos, mierea, extractul de vanilie si amesteca-le bine, bine.

Schimba capul de tel cu cel pentru smothies .

Adauga boabele de caju scurse bine si marunteste-le pana se obtine o crema fina (ai nevoie de un blender foarte bun sau un pic de rabdare in plus ).

Adauga apoi praful de scortisoara si fulgii de cacao maruntiti si amesteca cu o lingura compozitia.

Pune-o in congelator si las-o sa stea minim 2 ore.

 

Acum e randul crustei cu cirese.

Pregateste aluatul, amestecand faina cu sarea si untul de cocos (in stare solida – il poti pune putin la congelator – se intareste la sub 25 de grade). Adauga apoi pe rand putin cate putin apa rece ca gheata (e nevoie sa fie cat mai rece pentru a nu se inmuia coca).

Ai obtinut un gogoloi de coca ? Bun ! Pune-l putin la frigider, pana ce faci magiunul.

 

Cum facem magiunul ? E super simplu !

Iei o olicica, in care pui ciresele fara samburi si taiate in jumatate, amestecate cu 2 linguri de zeama de portocale (sau apa), un praf de scortisoara/ cuisoare, miere, coaja de portocala rasa si o lingura de faina integrala pentru a lega magiunul. Daca e rost de petrecere, poti adauga o lingurita de coniac/ whisky . :)

Pune-l pe foc mic si zdrobeste cu o lingura de lemn ciresele in timp ce fierb. Nu e nevoie sa le faci pasta, doar sa le zdobesti un pic de peretii oalei.

Ai grija sa fie foc mic si sa mesteci continuu, ca sa nu se prinda, timp de 10-15 minute.

Apoi inchide focul si lasa-l sa se raceasca.

 

E timpul sa ne jucam cu coca (adoram sa fac asta cand eram copil :)).

Porneste cuptorul, ca sa se incalzeasca.

Scoate coca de la rece. Taie doua bucati de foi de copt si pune coca intre ele.

Cu sucitorul intinde intr-o foaie subire (de grosime aprox 1-2 milimetri).

Ia foaia intre cele doua bucati si aseaz-o in tava. Tava poate avea orice forma (rotunda, dreptunghiulara, nu conteaza).

 

Intinde magiunul in tava peste foaie in grosime de 0.5 centrimetrii, lasand 1 – 1.5 centrimetrii de margine, fara magiun.

Pune tava in cuptor si lasa focul mic spre mediu aproximativ 20 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca marginea.

Apoi scoate tava si las-o sa se raceasca.

 

O alternativa rápida pentru crusta cu magiun sunt biscuitii cu ovaz si cacao de la Solaris. Ii poti faramita si poti adauga magiunul ca topping la inghetata.

 

Acum e momentul sa fii inventiv la pregatirea inghetatei.

Ai nevoie de un bol sau un pahar de plastic si o lingura.

Scoate minunatia de inghetata din congelator si scobeste cu lingura ca sa faci niste bulgarasi de inghetata.

Presara printre ei bucatele de seminte (caju, migdale, nuci pecan, alune de padure, stafide – ce ai la indemana) si frimituri de cacao.

De asemenea faramiteaza bucati din crusta cu magiun.

Adauga bucatele de cirese sau caise sau ce fructe mai ai la indemana.

Go wild  cu amenajarea, poti sa pui ce iti pofteste inima si ce ai la indemana.

Adauga una sau doua lingurite de miere pe care poti sa le lasi sa curga in firicele subtiri peste inghetata. Presara de-asupra un praf de scortisoara sau cuisoare.

 

Pofta mare !!!

Partea buna e ca aveti 8 portii, deci fiti fara grija, inghetata e din belsug !! :)

Si vara abia e la inceput!

Ramaneti cu noi pentru alte multe multe retete care vor urma. :)

 

Pe curand dragii mei,

Andreea Iris

Membru Al Echipei Iubim Si Gatim


Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.