Gemenii, nativii care au nevoie de o alimentație energetică

  • 0

Gemenii, nativii care au nevoie de o alimentație energetică

Sursa Foto: imagineamea.info

Sursa Foto: imagineamea.info

Nativii din zodia Gemeni au o viață activă. Ziua lor începe devreme și se termină seara târziu. Pe parcursul zilei sunt activi, agitați și nervoși. E în firea lor să realizeze cât mai multe lucruri. Adesea sar peste mese sau mănâncă pe fugă alimente cu o valoare nutritivă scăzută și care taie pofta de mâncare.

Nu e de mirare să-i vezi mâncând pălcinte, hamburgeri, covrigi și pateuri de la colțul străzii. Și de aici pornesc  problemele digestive, motiv pentru care principală recomandare este să se disciplineze și să stea la masă măcar zece minute. Pasul 2 este  să renunțe la alimentele și băuturile ce nu au nici o calitate nutritivă, dar care le tăie pofta de mâncare și să le aleagă îndeosebi pe cele cu un aport însemnat de vitamine.

Gemenii, persoane hiperactive,  au nevoie de alimente consistente, respectiv cereale și rădăcinoase (morcov, țelină, păstârnac) fierte însă (cele crude mențin sau cresc excesul de energie), nuci sau semințe și fructe proaspete. Se recomandă în special fructele amare consumate că atare sau sub formă de sucuri naturale concentrate.

Gemenilor le este recomandat să evite consumul de zahăr și de aluaturi dospite. Sistemul lor respirator este extrem de sensibil, motiv pentru care e bine să includă în meniul zilnic alimente aromatice și cu efecte benefice pentru organism, cum ar fi  usturoiul, pătrunjelul, rozmarinul și ghimbirul.

Cât despre diete, nativii din Gemeni au nevoie de fructe și legume proaspete (portocale, grepfrut, piersici, caise și morcovi, țelină).  Cel mai bine ar fi să evite cafeaua și alte băuturi excitante și le înlocuiască cu ceaiuri de plante.

Pentru refacerea organismului, un rol important îl joacă relaxarea și  schimbarea de decor. Plimbările în natură, îi ajută să-și încarce bateriile, la fel și sporturile care secretă adrenalină: schi, ciclism, jogging. De asemenea, sunt recomandate exercițiile aerobice.

Citește și:

Taurul și alimentația verde (alcalină)

Ceapa – cu dedicație pentru berbeci


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.