Cum să te hrănești la mare! Cele mai simple metode

  • 0

Cum să te hrănești la mare! Cele mai simple metode

mare-valuriE varăăă! Mult așteptata vară. La mare, nisip fierbinte, soare și apă sărată! Ce poate fi mai bun și mai sănătos decât atât. Mulți turiști merg la mare fără să conștientizeze beneficiile pe care le obțin imediat și simplu. Ca oameni ne putem hrăni în mai multe feluri, unul dintre ele este hrana prin piele, adică absorbția substanțelor care vin în contact cu pielea.

Hrana prin piele este extrem de eficientă și poți observa asta atunci când aplici o cremă sau un ulei pe corp. Este foarte important să aduci în corp substanțe cât mai naturale cu putință, iar apa de mare este cea mai potrivită. Contrar credințelor populare cum că apa de mare usucă pielea, ea de fapt o exfoliază și o hrănește.

Apa de mare este o apa minerală ce conține clor, sodiu, magneziu și sulf, o combinație benefică pentru organismul uman. De asemenea, prezintă oligoelemente precum zinc, titan, iod, cobalt, crom, care trec prin piele și de acolo în organism, acționând asupra unor țesuturi. Există și o terapie care se face în mediul marin și nu numai. Se numește talasoterapia.

Talasoterapia reprezintă aplicarea în scopuri terapeutice a proprietăților apei mării, nămolului, soarelui și a algelor marine, asociate climatului marin. Această terapie are un rol profilactic, urmărindu-se călirea organismului și îmbunătățirea mijloacelor sale de autoapărare. Talasoterapia poate fi folosită la tratarea și chiar vindecarea anumitor boli, iar dacă este combinată cu remediile clasice, da rezultate foarte bune în tratarea unor afecțiuni precum durerile musculare, stresul și oboseală cronică.

Uite aici câteva metode de a conștientiza ce ți se întâmplă și de ce te simți așa bine la mare:

  • fiind un mediul natural, nivelul de energie este crecut
  • apa mării are proprietățile de mai sus benefice pentru pielea ta
  • prin expunerea la soare între orele 8.00 – 11.00 și 16.00 – 19.00, razele soarelui activează vitamina D
  • este foarte indicat să faci plimbări pe faleză, mai ales când marea este agitată pentru a asimila oligoelementele conținute de apa de mare
  • dacă ești curajos/ă stai cât mai aproape de valuri atunci când începe furtuna, vaporii de apă cauzați de vânt și izbirea valurilor de mal sunt o importantă sursă de ionizare pentru organism

Și dacă tot ești în vacanță (în vacanță ne permitem orice în materie de mâncare, că doar suntem în vacanță, nu?) acordă puțină atenție și modului în care consumi alimente. Orice produs, legumă, fruct consumate cu moderație sunt sănătoase pentru organism.

Să ai vacanță plăcută și spune-le și prietenilor tăi de pe Facebook și Twitter  ce beneficii pot avea la mare.


No Comments

IMPORTANT! Începând de acum, în fiecare sătămână, Mediaddict îţi prezintă sfatul nutriţionistului, Astăzi, despre cum să te hrănești la mare! Cele mai simple metode | Mediaddict

23 iulie 2013 at 1:47 pm

[…] Continuarea, aici […]

Ahau Alex

12 iunie 2014 at 9:51 pm

WEEE :) MULTU DE SUGESTII :)

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.