Cremsnit nastrusnic fara foi – cu chipsuri de banane si cocos

  • -

Cremsnit nastrusnic fara foi – cu chipsuri de banane si cocos

Tu ce faci cand primesti o provocare?

Eu ma transform intr-un spiridus nastrusnic de fiecare data, mai ales cand e vorba de gatit.

Uite asa se face ca un coleg glumet mi-a adus intr-o zi o punga de chipsuri de banane si mi-a spus : «Sunt curios daca poti face o prajitura delicioasa cu asa ceva. Ce zici, te bagi? Cap, ou pas cap?  «

Ei bine, va dati seama care a fost raspunsul meu… « Da!!! Normal !!! Cap!!! »

Si iata ce a iesit !

cremsnit-cu-banane-si-cocoscremsnit-cu-banane-si-cocos2

 

Ingrediente necesare (pentru o tava dreptunghiulara de 30 X 50 cm)

 Blat

  • 250 g chipsuri de banane (pe care ii rupem in bucatele micute)
  • 250 g fulgi ovaz
  • 50g zahar (cocos/stevie)
  • 2 linguri crema de cocos
  • 100 g fulgi mari de cocos (pe care ii rupem in bucatele micute)
  • ½ lingurita praf de vanilie
  • 1-2 linguri miere
  • 5 curmale fara samburi taiate cubulete
  • 200-250 ml lapte de orez (daca se poate cu aroma de banane)

 Crema

  • 1 litru lapte
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar (stevie/cocos)
  • 4-5 pliculete de zahar vanilat
  • 150 g fulgi mari de cocos
  • Coaja de la o lamaie bio
  • 100 g unt cocos
  • 1 banana feliata
  • 3 picaturi de otet (iti recomand de mere cu miere) 

Topping

  • 100 g crema de cocos
  • 100 g zahar (stevie/cocos)
  • Zeama de la portocala
  • 1 banana facuta piure

 

Cum o pregatim?

 Amesteca cu iubire  ingredientele pentru blat.

Unge tava cu unt si tapeteaza cu faina.

Cu o spatula sau cu mana direct (eu prefer cu mana), intinde uniform aluatul pe fundul tavii.

Aseaza peste aluat feliutele de banana, pe toata suprafata tavii.

Aprinde cuptorul, ca sa se incinga bine pana termini de facut restul prajiturii.

Acum treci la crema.

Separa galbenusurile de albusuri.

Bate cu telul galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar (inclusiv cel vanilat) (eu folosesc blenderul cu capat de tel, ca e mai rapid) pana capata textura unei maioneze.

Adaugam laptele treptat, mestecand continuu cu telul.

Peste, pune crema de cocos, in timp ce mesteci continuu cu telul.

Separat pune otetul peste albusuri si bate-le bine cu telul pana se face o spuma teapana.

Adauga albusurile batute peste restul cremei.

Pune si coaja de lamaie si amesteca bine.

Toarna crema in tava peste feliile de banane.

Peste crema aseaza fulgii de cocos uniform pe toata suprafata tavii.

Baga tava in cuptor, la mijloc, la foc mediu.

Verifica din cand in cand. Eu folosesc un betisor de frigaruie. Cand nu mai ramane compozitie prinsa pe betisor, atunci e facuta. Ai grija la blat, sa nu se arda (se vede in varful betisorului de frigaruie si iti dai seama si dupa mirosul pe care il emana prajitura).

Dupa ce s-a facut, va recomand sa il scoateti pe aragaz, sa il taiati in bucati si sa il acoperiti cu un prosop de bucatarie (fara miros de detergent).

Va recomand sa il serviti adaugand fulgi cruzi de nuca de cocos, topul de caramel cu banane si fructe proaspete alaturi (banane, mango si portocale). Mango merge excelent, banana ii da un plus de aroma si portocala ii ia un pic din dulce, pentru un gust desavarsit.

De asemenea puteti face o frisca din crema de cocos amestecata cu fulgi marunti de nuca de cocos si o puteti adauga in farfurie cand serviti, alaturi de celelalte ingrediente.

 

There you go!  Cremsnit fara foi, sanatos si gustos! Pofta mare !!!

Pe curand dragii mei!

 

Andreea Iris

Responsabil de Clubul De Gatit pentru Copii


Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.