Condimentul care te ajută să iei decizii corecte! Îl consum în fiecare zi!

  • 2

Condimentul care te ajută să iei decizii corecte! Îl consum în fiecare zi!

turmeric-powderDigestia este unul dintre cele mai importante procese ce se desfășoară în organismul uman. Digestia ajută la obținerea nutrienților pentru a hrăni corpul și pentru a produce energia necesară corpului. Digestia începe la nivel bucal și se termină la nivel de colon. În colon sunt absorbite vitaminele liposolubile A, D, E, K și apa.

Din punctul meu de vedere turmericul (curcuma) este unul dintre cele mai bune condimente care te ajută la procesul de digestie. Mai mult de atât, în medicina Ayurvedică se susține că turmericul are puterea de a echilibra persoana, care îl consumă regulat, în luarea corectă a deciziilor.

O alta proprietate a turmericului este capacitatea de a suprima durerea, fără efecte secundare, asa cum se întâmplă uneori în cazul administrării unor medicamente. Cercetările au demonstrat ca respectivul condiment distruge terminațiile nervoase ale substanței P, un neuropeptid care transmite durerea în sistemul nervos central.

Turmericul are mult mai multe proprietăți și este un adjutant extraordinar în procesul de digestie, diabet, artita, alzheimer, boli de inimă, boli cronice și alergii. Turmericul provine din India și în general se folosește rădăcina asemănătoare la forma cu cea uscată a ghimbirului.

Turmericul sau curcuma are proprietăți antiinflamatorii. În urma studiilor s-a demonstrat ca ingerarea a 1.200 de miligrame de curcumină are acelasi efect ca ingerarea a 300 de miligrame de fenilbutazona, un puternic antiinflamator.

Curcumina, substanța activă din turmeric, are proprietati antiinflamatoare, reduce bubițele și alte tipuri de alergii ale pielii. Turmericul poate fi folosit și direct pe piele, pe zgârieturi, crăpături adânci și înroșeli dureroase ale pielii. Nu este indicat sa folosești acest ingredient fără sa te sfătuiești cu medicul alergolog. Întâi trebuie sa faci un test pentru a fi sigur ca planta iți va face bine.

Curcumina (extrasă din turmeric) și piperina (alcaloid care se găsește în piper) au toxicitate foarte scăzută și pot fi consumate ca bază, în alimentația de zi cu zi, pentru prevenirea cancerului la sân. Pentru mai multe detalii despre mixul miraculos citește și Mixul de piper și turmeric previne miraculos apariția cancerului la sân.

Turmericul stimulează circulația sângelui, are rol antioxidant și antiinflamator. Este un ingredient activ, care ofera rezultate imediate în caz de artrită.

Turmericul, alături de usturoi, varza, ceapă, este un antibiotic natural. Ajută la refacerea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor.

În mâncare, turmericul este extraordinar! Îl folosesc zilnic în salate, la supe, ori la mâncăruri scăzute de linte, mazăre ori orez. Mai jos ai două rețete delicioase cu turmeric:

Supă de găluște cu turmeric, fel special în meniul de Revelion

și

Linte zâmbitoare cu piper și turmeric

 

Sper să vă placă!

Sănătate și succes!

Florentina Gionea
Consilier în Nutriție și Wellness

2 Comments

Aura Tutuianu

27 ianuarie 2014 at 3:52 pm

FOARTE BUNE INFORMATIILE.,MULTUMESC

ELENA

28 martie 2014 at 12:32 pm

super

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.