Cearta sau lupta pentru supraviețuire

  • 8

Cearta sau lupta pentru supraviețuire

aurafull2Continuăm seria de articole din categoria wellness și astăzi aș vrea să înțelegeți mecanismul cerții. De ce ne certăm, ce ne face să reacționăm la acțiunile celuilalt și ce ar trebui să facem pentru binele nostru personal. Lucrurile sunt atât de simple, încât mintea noastră, care a devenit foarte complexă și vrea cât mai mult explicații întortochiate, nu mai poate percepe frumusețea și simplitatea.

Nu mai este nevoie să vă spun că suntem ființe umane formate din materie și energie. Cearta a devenit o luptă de supraviețuire pentru majoritatea populației. De ce ne certăm? Pentru că el sau ea nu face ce vrem noi? Pentru că lucrul minor de care mă agăț acum are vreo importanță?  Nu, nu ne certăm pentru niciunul dintre aceste lucruri. La nivel subtil ele nu au nicio valoare. Pentru ceea ce ne certăm noi este ENERGIA.

Am uitat să ne menținem echilibrul și să ne amplificăm energia. Ne-am obișnuit să ne încărcăm de la alții și să îi vampirizăm. Dar înainte să scuz sau acuz, mai bine prefer să va explic mecanismul cerții. Ce se întâmplă de fapt? Dimineața ne trezim fără energie sau o situație din care noi avem de învățat ne duce pe o frecvență vibrațională joasă. Aruncând cuvinte grele sau gesturi la adresa partenerului de ceartă, vrem să îi atragem atenția. Atrăgându-i atenția, toată energia lui este centrată spre noi, asta e perfect, pentru că asta vrem să ne dea energie. Evident că nevoile energetice sunt mari așa că îi dăm înainte și aruncăm săgeți otrăvitoare cu frustrarea noastră de moment alimentată de frustrări mai vechi.

Dacă atacul nostru energetic este puternic sau dacă partenerul are  frustrările lui, va intra în mijlocul evenimentului și de fapt cearta pentru supraviețuire a început. Să fiu mai precisă, ați observat atunci când două persoane se ceartă, cea care câștigă bătălia este fericită și mulțumită, iar cea care pierde este supărată și secătuită? Sigur ați observat! Ei, exact atunci câștigătorul a obținut energia pentru care se lupta și se simte bine. Pierzătorul a pierdut energia și se simte gol și pustiit sau nervos, depinde de caz.

Sper că ați înțeles mecanismul! Pentru cei care vor să aprofundeze subiectul le recomand cartea Profețiile de la Celestina, de James Redfield.

Ce să faci ca să nu mai fii un luptător pentru supraviețuire și cum să beneficiezi de energie fără să îi afectezi pe cei din jur? Îți dau aici sfaturi simple, repet simple, simple de tot.

1. Când ai inițiat o ceartă, evident ești nervos/nervoasă, stai o secundă și întreabă-te de ce faci asta? Este un moment tensionat, iar mintea ta o va ține pe a ei. Metoda e simplă și la fel de simplu de aplicat dacă prinzi mecanismul. Ai început cearta pentru că o parte din tine vrea să iasă la suprafață, dar tu o reprimi și preferi să o astupi cu un pic de energie de la partener. Nu te învinovăți pentru asta, pur și simplu acceptă și conștientizează!

2. Când cineva se ceartă cu tine, întreabă-te de ce reacționezi la semnalele partenerului de ceartă? Ce rezonează în tine din ceea ce spune el de îți smulge reacții? Poate nu vei realiza pe moment însă mai târziu efectele vor fi evidente și clare.

3. Pentru a evita astfel de momente învață să te încarci cu energie din hrană (alimente vii și respirație), din natură, ascultând o muzică bună sau făcând sport. O rugăciune către ființele înalte poate ajuta mai mult decât o ceartă!

Vorbeam mai sus despre vampirizare energetică, vreau să îți dau un truc pentru a te proteja de persoanele care tind să facă asta. Poate motivul lor de ceartă nu are nicio legătură cu tine, poate nici nu îl cunoști pe cel care inițiază cearta. Treaba lui este să își asigure necesarul de energie. Când o ceartă se inițiază, pur și simplu transmite gânduri bune și pozitive persoanei din fața ta, Doamne binecuvântează-l pe acest om, trimite-i bucurie și grație divină. Dacă nu crezi în Dumnezeu invocă orice alt mare spirit în care tu crezi, Universul de exemplu. Prin acestă acțiune pur și simplu muți de la tine dorința lui de a primi energie către o ființă mai înaltă, care va avea puterea să gestioneze mai bine nevoile lui. E atât de simplu!

Când te-ai certat ultima oară cu cineva și de ce? Fii sincer!

Sănătate și succes!
Florentina

Consilier în nutriție și wellness

PS: Nu uita să le spui și altora despre cum funcționează cearta. Dă SHARE pe  Facebook și Twitter !


8 Comments

Alex

1 august 2013 at 8:03 am

Este foarte interesant faptul ca ieri am discutat timp de 3-4 ore exact aceleasi lucruri cu cineva,chiar i-am propus sa vada filmul The Celestine Prophecy.
Se pare ca eram pe aceiasi frecventa cu cineva …
O zi frumoasa !

    Florentina Gionea

    1 august 2013 at 11:42 am

    Este foarte bine ca tot mai multi intram pe aceeiasi frecventa! :)

Radu

1 august 2013 at 9:07 am

Te rog frumos sa nu folosesti diacritice romanesti ca nu toate computerele vad asta si ca sa schimbi setarile dureaza si nu toti stiu cum sa o faca. Multumesc! In rest numai de bine!

CARMEN NICOLETA

1 august 2013 at 1:54 pm

PAI ,NU CA TE CERTI E MUSAI DAR ESTI PROVOCAT SI SA TE APERI INTR-UN FEL ………………CIND TE JIGNESTE UN VECIN CA TU VREI SA FACI FRUMOS IN FATA BLOCULUI ,DEPUII EFORT SI ENERGIE SI EL ARE FOBII DE GRADINARIT SI FLORI …CUM SA FACI SA RENUNTI LA JIGNIRI! IL LASI SA TE CALCE IN PICIOARE CU MITOCANIA LUI!

Alex

4 august 2013 at 9:12 am

Modul in care ceilalti ne trateaza sau ne vorbesc este doar o oglinda a noastra in ei. Pana la urma nu exista nervi, suparare, jignire. Toate sunt doar modul nostru de a percepe o situatie la un moment dat. Aceleasi cuvinte le putem percepe ca o gluma si radem cu pofta intrun context, in timp ce, in alt context, ne pot deranja extrem de mult. Si, de aici, reactionam ca atare. Mare atentie la ceea ce cerem, la ceea ce oferim si ceea ce proiectam in Univers…

Alexandru Badea

5 august 2013 at 8:22 am

Toate religiile lumii predică în esenţă iubirea şi iertarea.
Fizica cuantică postulează că – în intimitatea ei materia este interconectată, în consecinţă dacă noi nutrim un sentiment de iubire acesta se răspândeşte în întreaga lume, întreg universul (sau mai bine zis multiversul) îl împărtăşeşte. Nu poţi fi sănătos dacă nu ierţi, transpusă simplu în termenii de neurofiziologie de azi înseamnă că organismul este menţinut într-o stare de tensiune , descărcarea de catecolamine şi imobilizarea sistemului imunitar. Este demonstrat ştiinţific că o ceartă de 5 minute cu un vecin, cu oricine blochează sistemul imunitar timp de 4 ore. Aşa că iubiţi mult şi iertaţi tot. Cum superb Maica Tereza spunea – ’’Dacă judeci pe toată lumea nu mai ai timp să-i iubeşti’’.

Elena -Alina

26 februarie 2014 at 11:55 am

Vampiri de energie!

Matei Toader

26 februarie 2014 at 9:04 pm

Buna ziua Florentina,

Foarte interesant articolul tau cu cearta si cu vampirizarea energiei. Eu deasemenea cred ca daca ceva nu iti place la o persoana este ceva in neregula cu tine insuti, ceilalti sant ca o oglinda in care ne reflectam emotiile, sentimentele si simtamintele noastre.

Deasemenea sant de acord cu metoda de a ura, chiar si in gand, bucurie, sanatate, dragoste, fericire, implinire, prosperitate celorlalti, este aplicarea legii spirituale de a da si a primi, care de fapt inseamna acelasi lucru.

Un calduros salut. Matei Toader

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.