Dr OZ vine in Bucuresti!

  • -

Dr OZ vine in Bucuresti!

Dragii mei,

De-abia astept sa va impartasesc urmatoarea veste:

Dr. OZ, doctorul a carei emisiune o urmaream cu ochii mari si curiosi de fiecare data, vine saptamana viitoare in Bucuresti. Sunt foarte curioasa sa aflu de la el ce informatii pretioase are sa ne comunica in cadul conferintei  „Take your life to the next level”  sustinuta pe 25 mai la Sala Palatului.

13239977_1279379295423151_5407960860928411618_n

Mehmet Cengiz Oz, cunoscut intregii lumi sub titulatura de Dr. Oz, este cel mai cunoscut medic la ora actuala datorita faptului ca a adus medicina complementara in fata publicului, prin emisiuni de televiziune, de radio sau prin tiparirea a diverse publicatii, toate acestea fiind extrem de indragite de publicul american si ajungand, in timp, sa castige admiratia si respectul intregii lumi, fiind sustinut chiar de celebra Operah Winfrey.
La Conferinta din 25 mai ce va avea loc la Bucuresti ii vei mai putea vedea pe: Dr. Victor Clatici (Medic primar in Dermatologie – Venerologie), Conf Dr Lygia Alexandescu, Andy Szekely, Andreea Raicu.

Toate detaliile despre Conferinta de la Bucuresti precum si preturile aferente le poti gasi AICI.
De-abia astept sa ne vedem la Conferinta de miercurea viitoare!


  • -

Painica de orz cu banane – Reteta

 

Eu una ma simt ca un copil de fiecare data cand fac painica si ma las invaluita in miresmele coajei crocante cu iz de banane caramelizate coapte. Tulai, ce pofta imi e !! :) :)

Si tie? :) Atunci iata o reteta simpla de painica de orz cu banane.

Este minunata pentru un mic dejun copios sau un snack de dupa-amiaza cu un bust de energie sanatoasa. :)

1

De ce orz?

Orzul este foarte apreciat datorita bogatiei de fibre dietetice, care ajuta la sanatatea intestinelor. In comparatie cu celelalte cereale, orzul este cea mai bogata sursa de beta-glucani, care reduc colesterolul rau si ajuta la indeplinirea functiei imunitare.

Orzul este apreciat in tratamentele naturiste pentru proprietățile sale de remineralizant, antiinflamator si hipotensor, creste libidoul si ajută persoanele tinere și bătrâne pentru a se recupera după o perioadă de convalescență. Este de asemenea o sursa buna de niacina, o vitamina B care ofera protectie impotriva factorilor de risc cardiovasculari. Niacina poate ajuta la reducerea colesterolului total si a nivelului de lipoproteine.

Grăunțele de orz conțin un procent în celuloză de 8-15 % (nedecorticat), amidon 60-70 %, proteine 11%, balast 10 % , lipidevitamine (mai ales B) și substanțe minerale, gluten.

Atentie! Nu se recomanda persoanelor cu intoleranta la gluten.

Ingrediente necesare

  • 750g faina de orz
  • 1 lingurita de sare
  • 3,5 lingurite de drojdie
  • 3 banane bine coapte
  • miere (dupa gust)
  • 125 ml de ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa

Cum o pregatim?

Porneste cuptorul, care trebuie incalzit in prealabil timp de 30-40 de minute, exact timpul de care ai nevoie pentru a pregati compozitia.

Cerne faina de orz si las-o de-o parte sa se odihneasca :) .

Bananele se fac piure si se amesteca cu mierea si uleiul, apoi se adauga ouale, sucul si coaja de lamaie. Se ameste bine, dupa care se adauga sarea, drojdia si faina de orz in ploaie (cu atentie sa un faca cocoloase). Pentru rapiditate, poti folosi telul de la blender/mixer/robot de bucatarie.

Aluatul se pune in tava bine unsa cu unt si pudrata cu faina.

Tava se introduce apoi in cuptorul incalzit in prealabil, timp de 30-40 minute.

Esti o fire jucausa :) ?

De iti place sa te joci, poti adauga dupa gust un praf de condimente diverse: scortisoara, nucsoara, cardamon sau ghimbir :).

Poti sa pui deasupra chiar  cateva nuci si seminte din ce ai prin casa. Iti recomand cu caldura susanul negru de la Solaris pe care eu l-am presarat ca decor.

Daca iti ramane aluatul, nici o grija. Poti face biscuiti cu gust si textura putin diferite de paine, dar la fel de sanatosi.

Reteta se gaseste si pe punga de faina din orz de la Solaris.

2

Pofta mare, dragii mei!

Atentie la degete, nici nu iti dai seama cand se termina painica! :) :) :)

 

Cu drag,

Florentina


  • -

Ce meniu mai au copii in ziua de azi! Joe Cross vine in Romania cu documentarul The Kids Menu

joe crossBine te-am gasit!

Alimentatia si meniul copiilor este un subiect fierbinte! Parintii sunt asaltati de reclame la dulciuri si produse de fast food, copiii cer, iar parintii cedeaza. Ce e de facut? Aflam din noul documentat The Kids Menu realizat de Joe Cross, care vine in Romania pe 27 aprilie.

Pe scurt despre ce e vorba in documentar:

După succesul internațional al filmelor “Fat, Sick and nearly Dead”, Joe Cross revine cu un nou documentar “The Kids Menu”. În acest film, Joe se întâlnește cu experți, părinți, profesori, copii și ajung să realizeze că obezitatea infantilă nu este defapt PROBLEMA PRINCIPALĂ (THE BIG PROBLEM), ci un rezultat al mai multor factori și acțiuni dăunatoare pe care le repetăm zilnic. Iată cateva dintre ele:

 

  • Lipsa cunoștințelor în ceea ce privește alegerile alimentare.
  • Varietate mică de produse sănătoase și accesibile ca preț.
  • Influența negativă pe care o au oamenii din jurul nostru (părinți, profesori, prieteni, idoli), mai ales cei care au un rol important în creșterea și dezvoltarea noastră zilnică.

 

În acest documentar inspirațional vom avea ocazia să vedem împreună programele educaționale puse în practică de mai multe școli, grădinițe din USA, dar și povestea câtorva familii care reușesc să fie un model educațional pe care noi toți ar trebui să îl urmăm, dacă nu o facem deja. Pentru că copiii sunt viitorul nostru și ei merită tot sacrificiul!

Ce vei învăța la acest eveniment:

„Read More”

  • -

Salata de urzici crude (raw)

urziciBuna,

Ti-am promis o salata de urzici crude (raw). Stim cu totii cat de usturatoare sunt urzicile daca le culegi cu mana neprotejata, ce sa mai vorbim de pusul pe limba. Azi o sa ai un experiment interesant. Prietenul meu din Ceahlau, Petru mi-a recomandat aceasta reteta si ii multumesc. Sa vedem daca ai curaj sa o faci si sa o mananci.

Dupa cum stii urzicile sunt bogate in oligoelemente, au o putere fantastica de a curata sangele si de a trata afectiuni. Asa ca nu e nevoie sa te conving, pur si simplu o sa iti dau reteta.

Ingrediente:

100 gr de urzici crude

sare

ulei de masline

lamaie


20160330_121142[1]Preparare

Asigura-te ca urzicile au fost culese dintr-un loc sigur si curat. Apoi spala frunzele in cateva ape. Poarta manusi de unica folosinta pentru ca inteapa. Apoi scurge bine de apa urzicile si freaca-le cu care ca pe varza, 3-4 minute. Repeta procesul pana se moaie bine bine si dispar „tepii”.

La final adaugi ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust. O poti folosi ca atare langa un fel de mancare sau o poti adauga intr-o salata de multi-legume.

Este super buna la gust! Mie imi place super mult!

Cu drag,

Florentina


  • -

Cura cu sucuri – beneficii si studiu de caz!

detoxBine te-am gasit,

Astazi vreau sa iti dau ceva de citit: Beneficiile curei cu sucuri. Am un studiu de caz facut. O sa elimin datele clientului meu si o sa ma axez pe schimbarile facute in organism numai dupa 3 zile de cura cu sucuri naturale, proaspat stoarse.

Am inceput cu testarea cu Quantum Analyzer si cantarirea pe un cantar special. Apoi a urmat o cura cu sucuri de 3 zile. Iar la final am am refacut toate testele. In fotografiile urmatoare voi arata concret ce schimbari au avut loc dupa 3 zile.

Sa incepem! In primul rand vreau sa subliniez ca subiectul nostru avea probleme cu vezica biliara, stomacul si glanda tiroida.

1. Functia gastro-intestinala: s-au imbunatatit pe aproape toti indicii

Inainte

Sucurile gastrice nu se secretau corect. Muschiul stomacului era lenes, absorbtia era deficitara, mai ales la nivel de intestin subtire.

Functia Gastrointentinala inainte

 

Dupa

Aproape toti coeficientii

„Read More”

  • -

Cele mai tari păcăleli de 1 aprilie din istorie

1aprilieBine te-am gasit!
Am primit un email cu cele mai tari pacaleli de 1 aprilie din istorie. M-am amuzat teribil!
*1* În 1957 reputatul post de televiziune britanic BBC a difuzat un reportaj detaliat despre recolta foarte bună de spaghetti din livezile de arbori de spaghetti din Elvetia.
   Reportajul a avut un succes uriaș, sute de telespectatori au sunat la redacție întrebând cum ar putea obține și ei un copac de spaghetti să-l planteze în curte.
 
*2* În 1962, la postul național de televiziune suedez, doi fizicieni au explicat audienței cum își pot face singuri televizoare în culori dacă întind un ciorap de damă, de nailon, peste ecran. Ei au descris în termeni științifici cum are loc refractia luminii in fibrele de nailon, exact ca-n tubul catolic al televizoarelor în culori.
„Read More”

  • -

Atelier de gatit de Paste! Hai sa iti impartasim retete delicioase si rapide!

12733615_504096709776753_9197753226612225769_nBine te-am regasit,

Te invit sa aducem o noua savoare mesei de Paste, dar si multa sanatate la pachet, atat pentru noi, cat si pentru invitati! In Bucuresti, pe data de 25 Aprilie, va avea loc o noua editie a Atelierului Practic de Nutritie ENERGIE IN FARFURIE, sesiune speciala de Sarbatori.

Am mai bine de 3 ani de cand pregatesc masa de sarbatori in stil vegetarian combinat cu raw vegan si musafirii mei sunt extrem de incantati!

Asa vei fi si tu, mai ales ca vei invata in mod practic toate micile secrete ale bucataritului sanatos de Paste si vei degusta toate bunatatile la care vom lucra impreuna. Suna bine, nu-i asa?

In trecut am mai avut o editie speciala a atelierului, impreuna cu Cristian Margarit. Mai jos poti vedea o parte dintre retelele surprinse de Digi24:

Stii senzatia aceea de „bolovan rostogolit” pe care o ai imediat dupa o masa copioasa, mai ales de Sarbatori?

Ei bine, o sa-i venim de hac!

Cui se adreseaza Atelierul Practic de Nutritie – Energie in Farfurie: 

„Read More”

  • -

Aniversam 3 ani de cand facem educatie pentru un stil de viata sanatos!

12349586_1252924764734823_435426616_o (1)Bine te-am gasit!

Azi aniversam 3 ani! 3 ani de cand facem educatie pentru un stil de viata sanatos. 3 ani de retete, 3 ani de oameni fericiti, 3 ani plini cu ateliere delicioase. 3 ani plini de provocari si reusite!

Iti multumesc pentru sustinerea ta si pentru ca esti alaturi de noi de 3 ani! Ce s-a intamplat cu Iubim Si Gatim in ultimul an? Dupa cum stii am lansat platforma de ziua mea de nastere, practic azi e o dubla aniversare. Ma bucur foarte mult ca pot impartasi cu tine ultimul an.

In anul ce a trecut am realizat mai multe planuri si proiecte si am invatat lectii de viata pretioase:

– Am testat si reconfigurat Programul Strong DETOX, un program cu rezultate foarte mari pentru cei cu care lucrez

– Atelierele noastre de gatit sanatos au prins aripi si peste 100 de participanti au plecat

„Read More”

  • 0

Alimentatia berbecilor, deficitul de potasiu duce la probleme digestive si depresie. Vezi aici remediile!

images (3)Uite ca am ajuns si la prima zodie din calendarul astrologic, berbecul! Abia așteptam sa scriu despre alimentatia berbecilor, mai ales ca sunt unul dintre ei! Curios sau nu, astrele au dreptate si de aceasta data. Iar ceapa ramane pe primul loc cand vine vorba de aliment revigorant pentru berbeci! De asemenea, berbecii au probleme digestive pe care le pot rezolva destul de usor daca isi pun ambitia :)

Să începem cu digestia si mai ales cu focul digestiv. Focul domneste functia combustiei sau digestiei interne. De asemenea, focul purifica sistemul de toxine, virusuri, bacterii sau fungi. Zodiile de foc se lupta usor cu bolile. Constitutia lor tinde, in mod natural, catre temperaturi inalte.

Focul excesiv
Zodiile de foc, atunci cand sunt dezechilibrate sau suprastimulate, au tendinta de a se arde singure. Excesul de foc poate duce la disparitia rabdarii sau la aparitia nervozitatii, sau poate avea efecte interne, precum hipertensiunea, problemele de inima, ulcerul sau inflamatiile. Excesul de foc este readus in echilibru de alimente reci, umede si grele, sau care se digera greu.

Ar fi bine sa luati: Cereale, legume cu radacina
Ar fi bine evitati:

„Read More”

  • -

Cea mai tare reteta cu urzici! Am aflat-o din Ceahlau

urziciBuna,

Am aflat cea mai tare reteta cu urzici! Cand am fost la Ceahlau, era toamna tarziu, nici vorba de urzici pe atunci. Insa prietenul nostru si doamna care ne invita la masa m-a intrebat daca vreau urzici! Am ramas suprinsa, urzici in noiembrie? O sa iti spun si tie cum erau si cat erau de bune si o sa iti dau si reteta, dar mai intai de toate iti spun cat de sanatoase sunt urzicile.

Urzica este o sursă bogată de fier şi minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu sau fosfor. Conţine antioxidanţi şi

„Read More”

  • -

Cum să topești kilogramele în plus și să nu le mai pui la loc – Conferinta

Salutare, 

Iti propun un eveniment organizat de Asociația Vegetarienilor din România.

Uită tot ce ai învățat până acum despre diete și află ce înseamnă un program de slăbire corect și blând cu corpul si mintea ta de la Florentina Gionea, Specialist în Nutriție Energetică

17 Martie 2016 | 19:00 – 21:00 | Connect Hub

PARTICIPA

12798904_511432435709847_8532732475311450925_n

 

Cel mai rapid și sănătos program de slăbit se bazează pe hrana corectă adusă organismului tău ca un tot întreg.

„Read More”

  • -

Bonduelle, ti-am stricat reteta vapeur!

B20160310_104157[1]una, cand intru in bucatarie ma apuca inspiratiile din plin. Vin idei si retete delicioase. Am zis sa incerc si eu supele instant cu legume naturale de la Bonduelle. Mi-am luat 3 sortimente sa fac din fiecare.

Dimineata, intru in bucatarie si zic sa fac macar o supa. Dar, stai! Mie imi e pofta de legume indiene. Asa ca ma apuc si pun din fiecare sortiment intr-o tigaie legume. Erau congelate. Berbecul din mine n-are rabdare! Si incep sa le sotez in putin ulei de masline. Stiam ca sunt supuse tehnicii Vapeur (culese din gradina, supuse unui proces balnd de vaporizare pentru a-si pastra nutrientii si apoi congelate). Asa ca reteta mea se facea super repede.

Dar sa revin la reteta, pentru ca a iesit delicioasa! Apoi am adaugat

„Read More”

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.