Astăzi în Junk Food Vegetarian: Mâncarea la cuptorul microunde

  • 0

Astăzi în Junk Food Vegetarian: Mâncarea la cuptorul microunde

how-microwave-oven-worksCuptorul cu microunde, bată-l vina! Este o invenție, care la prima vedere îți ușurează extrem de mult viața în bucătărie. La o privire mai atentă, lucrurile sunt mult mai complicate de atât. Efectele directe asupra mâncării sunt de necrezut. Toate substanțele nutritive sunt distruse, iar organismul nostru nu are cu ce se alimenta. Dar să vedem concret mecanismul după care acționează asupra alimentelor cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde mă­reş­te rapid temperatura apei, grăsimilor şi altor câteva substanţe dn mâncare, printr-un proces numit încălzire dielectrică. Moleculele de apă sunt dipoli electrici, iar câmpul electric alternativ generat de microunde le face să se rotească extrem de rapid. Această mişcare creează căldură, întrucât moleculele de apă care se rotesc lovesc alte molecule aflate în ve­ci­nătate. Evident, cuptorul va încălzi mult mai rapid un kilogram de apă decât un kilogram de carne. Problema este că o încălzire generată de la nivel molecular afectează lichidele şi alimentele.

Ce efecte mai are cuptorul cu microunde asupra alimentelor: reduce semnificativ capacitatea câtorva vitamine de a fi absorbite de organism, accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor şi reduce procesul metabolic în cazul alcaloizilor, glucozelor şi galactozelor.

Unde ne lovim de încălzirea mâncărurilor în cuptorul cu microunde: acasă, cine are în bucătărie ar fi bine să se mai gândească dacă îl folosește și în restaurante, să nu vă imaginați că vor sta în bucătărie să vă încălzească supa la foc.

Vă pup și până data viitoare, aveți grijă ce mâncați!


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.