Apa – lichidul care te reînvie

 • 0

Apa – lichidul care te reînvie


Apa este atât de puternică, încât nici nu putem realiza acest lucru. Are o influență asupra noastră ca oameni, atât pozitivă, cât și negativă. Însă dacă știm cum să profităm de pe urma acestei forțe numite apa, putem atinge un standard maxim de sănătate.

Cele mai multe boli ni se transmit prin apa, de aceea apa pentru consum ar trebui să fie privită cu maximă importantă. Orice persoană care dorește să ducă un stil alimentar sănătos și o viață fără boli începe prin a consuma apa de calitate.

Ce înseamnă apa de calitate?
În primul rând ph-ul apei este cel care merită să fie verificat. Apa cu un ph ridicat (peste 7) este alcalină. Cu un ph de la 0 la 7, apa poate fi considerată acidă, dacă ph-ul este 7 apa e considerată neutră, iar peste acest nivel putem vorbi de apa alcalină. Indicele nu măsoară toxicitatea apei, în schimb trebuie înțeles în raport cu necesitățile corpului uman. Și alte substanțe pe care le bem (sucuri, alcool) sau le folosim pe piele (săpunurile, pasta de dinți, șampoanele etc.) au un ph specific. De pildă, cele mai multe ape de băut din comerț au ph-ul 7, berea are un ph în jur de 5, iar sucurile între 5 și 6.

Sângele și celulele noastre trebuie să fie ușor alcaline, ele au un ph între 7,35 și 7,5, dar ele sunt influențate și de apa extrasă de organism din alimentele pe care le mâncăm. Astfel, apa de băut are rolul de compensa o alimentație prea acidă care ne poate deregla metabolismul. Aceasta mai ales în cazul în care rinichii nu sunt sănătoși, deoarece lor le revine importanta sarcină de a regla aciditatea sau alcalinitatea din sânge (urina are valori ce pot varia între 4,8 și 8).

Extern, pielea sănătoasă are însă în mod normal un ph între 4,5 și 6, adică ușor acid, și de aceea o serie de produse cosmetice au același nivel de ph. Și apa cu care ne spălam sau în care ne îmbăiem ar trebui să respecte acești parametri.

Gustul apei este dat de conținutul în substanțe chimice și în primul rând de sărurile minerale și de gazele dizolvate (oxigenul și bioxidul de carbon). Excesul sau carența unora dintre aceste componente poate imprima apei un gust neplăcut (fad ,sălciu,amar,dulceag).
Mirosul apei este legat de asemenea de prezența în exces a unor elemente naturale sau provenite prin purificarea apei, că și din unele transformări la care sunt supuse în apa anumite substanțe chimice, mai ales poluante.

Apa potabilă nu trebuie să aibă miros caracteristic și trebuie să aibă un gust plăcut. În caz contrar apa poate prezenta substanțe poluante care sunt dăunătoare sănătății. Prezența substanțelor poluante în apa poate fi evidențiată prin culoarea apei.

În incursiunile noastre culinare vom insista pe importanța apei de băut, caracteristicile sale și puterea pe care o are asupra organismului uman.

Vă pup!

Pe data viitoare!


No Comments

Apa – lichidul care te reinvie

28 martie 2013 at 5:40 pm

[…] Vrei sa fli mai multe despre elementul care da viata? Nu trebuie decat sa dai click pe linkul urmator : http://iubimsigatim.wordpress.com/2013/03/26/apa-lichidul-care-te-omoara-sau-care-te-invie/ […]

Ioana

13 septembrie 2013 at 5:41 pm

Eu tot nu am înțeles. Pana la urma apa pe care trebuie sa o bem e bine sa aibă pH-ul peste 7 sau sub 7. Pe bune nu am inteles :)

  Florentina Gionea

  17 septembrie 2013 at 9:10 am

  Buna,
  Apa pura de izvor are pH-ul 7, asta inseamna ca este neutra. Apa pe care noi ar trebui sa o bem zilnic ar fi indicat sa aiba un pH cat mai mare (alcalin). In general gasesti in magazin cu pH cel mai mare 7,8. Exista si alte metode de alcalinizare (crestere a pH-ului apei). Deci pH apei sa fie mai mare de 7.
  Sper ca ti-am raspuns!
  Zi frumoasa Ioana,
  Sanatate si succes!

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.