Alimentația Vărsătorului: Low Fat Diet!

  • 0

Alimentația Vărsătorului: Low Fat Diet!

varsatorNativii zodiei Vărsătorului sunt persoane ambițioase atunci când au un motiv bine întemeiat de a slăbi sau de a adopta un stil de viață sănătos. Ei știu că, dacă le lipsește motivația, kilogramele se întorc la fel de repede cum au plecat. De aceea, este important pentru ei să conștientizeze că grăsimile le sunt inamicul nr. 1 atunci când vine vorba de alimentație.

Vărsătorul este sortit să aibă probleme cu aparatul respirator, pulpele, fluierul piciorului și gleznele. La acestea se adaugă dezechilibrele provocate de carență de clorura de sodiu (sarea de bucătărie). Dar nu sarea folosită la prepararea bucatelor, ci aceea inclusă direct în structură naturală a alimentelor. Din acest motiv, Vărsătorul nu ar trebui să folosească sarea în alimentație deloc sau foarte puțin.

De asemenea, Vărsătorii mai suferă din pricină unei carențe de oligoelemente (calciu, zinc, magneziu, potasiu, etc) – ceea ce se traduce prin crize de hipoglicemie ce pot duce la diabet. Din aceste motive, din alimentația Vărsătorului nu trebuie să lipsească:

  • cruditățile (salată verde, țelină, morcov, ardei gras, ridichie, roșii, castraveți, sparanghel, andive, spanac, sfeclă)
  • lactatele ușoare (sunt indicate lactatele din lapte de capră sau alte surse de lapte naturale fără proces de pasteurizare)
  • semințele de in, cânepă, floarea soarelui, dovleac, migdale, caju
  • fructele proaspete (mere, citrice, pere, mango, prune, vișine, cireșe)
  • proteinele vegetale (fasole, avocado, quinoa, semințe de chia etc)
  • pește și fructe de mare

Vărsătorul ar trebui să renunțe la alimentele exicitante, zaharuri rafinate și la făinoase, chiar dacă germenii de grâu sunt o opțiune valabilă din când în când. Interzise sunt grăsimile de orice fel, alimentele prelucrate industrial, sosurile grase, rântașurile și bomboanele. De asemenea, carnea este indicat să se evite total.

Vărsătorul rar va avea un regim strict, cu un program de masă riguros.  De aceea se recomandă mese mici și dese și un program intens de sport. Sportul nu se traduce neapărat printr-un abonament la sală, ci mai degrabă prin practicarea de tenis, jogging, bascket, volei sau fotbal.

Motivația are un rol important atunci când un nativ din zodia Vărsătorului vrea să slăbească. Are nevoie să știe exact de ce vrea să slăbească, pentru ce vrea să slăbească sau pentru cine! O dată ce și-a stabilit scopul și direcția, rezultatele nu vor întârzia să apară. În plus rezultatele îl vor motiva și mai mult și dieta nu i se va mai părea nici grea, nici strictă, ci doar perfectă pentru slăbit.

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.