Alimentația Săgetătorilor – S de la Siliciu!

  • 0

Alimentația Săgetătorilor – S de la Siliciu!

sagetatorSăgetătorii nu au în general probleme cu îngrășarea. Dieta adecvată îi menține în tonusul normal. Lucrurile se complică atunci când lipsesc exercițiile fizice și se consumă multe grăsimi și carbohidrați. O problemă asupra cărei ar fi bine ca nativii din zodia săgetător să acționeze este absorbția.

Săgetătorul guvernează șoldurile, coapsele, femurul, oasele, vertebrele și venele din abdomenul inferior, nervul sciatic și ficatul. De aceea depunerile de țesut adipos se fac în general pe coapse și șolduri. Ficatul este și el important în procesul de detoxifiere, de aceea menținerea lui perfect sănătos este recomandată. O detoxifiere de ficat 1 dată pe an inserată într-un program complet de detoxifiere ar fi indicată. Așa cum vă spun de fiecare dată, detoxifiere ficatului fără detoxifierea colonului și a rinichilor, nu este o detoxifiere completă.

Mineralul care îi lipsește, de regulă, Săgetătorului este siliciul. El întărește, sistemul nervos și ajută la schimburile celulare. Se găsește în salate și fructe, ardei verde, smochine, căpșune, pere, mere, cartofi, greu și gălbenuș. Cu toate astea Săgetătorilor le este recomandată o dietă bazată pe proteine, în care să existe cantități importante avocado, soia, nuci, peste, legume proaspete și fructe. Nici nu se putea altfel având în vedere că Săgetătorul este semn de foc. Acest element controlează funcțiile de ardere, digestie și absorbție. Tocmai de aceea are adesea probleme cu celulită, motiv pentru care este indicat să bea cât mai multă apa, să ocolească dulciurile și să mănânce în special legume coapte sau înăbușite și peste sau cel mult pui la grătar. De carne roșie nici nu se pune problema.

Tot din pricină problemelor de absorbție, Săgetătorul trebuie să consume cât mai puține grăsimi de preferat doar ulei de măsline și alimente care conțin zaharuri lente, adică hidrocarburi. Deși există aceste probleme, el poate să și le rezolve. Dacă absorbția este deficitară la nivel de stomac se adoptă un anumit tip de alimentație și un tratament cu suplimente naturiste pentru stomac, dacă dereglarea este la nivel de intestin subțire regimul și tratamentul este altul.

Ce să mai, deasupra tuturor stau exercițiile fizice care măresc masa musculară, făcute în mod repetat, aduc un aport de energie prin arderea grăsimilor, produc o stare generală de bine și eliberează hormoni precum adrenalina.

Sfat de final: Săgetători păstrați alimentația cât mai simplă și cu preponderență spre legume, leguminoase, fructe și oleaginoase, puțin pește și cam atât. Exercițiile fizice să se practice 45 de minute intens de cel putin 3 ori pe săptămână, iar consumul de apă să fie de 2-2,5 litri pe zi.

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

 


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.