Alimentația nativilor din zodia Pești, cu sau fără apă?

  • 0

Alimentația nativilor din zodia Pești, cu sau fără apă?

Pesti-foto2Elementul apei domină sistemul reproducător, dar și pe cel limfatic, și lichidele organismului. Apa lubrifiază, curată și răcorește organismul. Aceste persoane sunt extrem de sensibile la mediul în care se află, mai ales la fungi, bacterii sau virusuri.
Problemele de sănătate pentru zodiile de apă au, de obicei, și o importantă componentă emoțională. Cei din zodia apei captează rapid negativitatea din jur. Au tendința să își macine singuri sănătatea și să facă din țânțar armăsar. Problemele lor de sănătate apar, de obicei, în cicluri.

Dietele pentru nativii din zodia Pești ar trebui să fie unele variate. Peștii iubesc mâncarea bună. Rezultate în ceea ce privește pierderea de kilograme există pentru nativele acestei zodii, mai greu este să se apuce de dieta propriu-zisă și să o ducă până la capăt. Cu multă încredere vor reuși. Este important pentru Pești să înceapă curele de slăbire imediat ce observă că au depășit greutatea normală, altfel se vor lupta cu obezitatea mai târziu.

Pești care au probleme cu excesul de apă au o digestie lentă, asimilare proastă și un metabolism încet. Apa în exces care stagnează se poate depozita sub formă de mucus, chisturi, tumori sau inflamații, dar și că și candidoză sistemica. Excesul de apă poate duce la probleme de greutate. Vă poate ajută să vă îmbunătățiți consumul dietetic. Rezultatele bune pot apărea dacă măriți ritmul metabolic, dacă reduceți consumul de lichide, vă schimbați dietă și începeți să practicați activități fizice. Excesul de apă este echilibrat de alimente fierbinți, uscate și ușoare.

Luați: legume aburite, fasole, fructe.
Evitați: alimente uleioase, lactate, dulciuri, alimente cu drojdie, pâine și sare.
Remedii: salvie, busuioc, cimbru, diuretice (pătrunjel, uva urși), usturoi și frunze de măslin

Peștii care au insuficientă apă în organism au probleme în a-și elimina toxinele din sistem și duc lipsă de lubrifiere. De asemenea, sunt oarecum încordați și deshidratați, fiindu-le greu și să doarmă. Unii suferă de boli asemănătoare celor care suferă de exces de aer. Le este greu să accepte sprijin emoțional. Faceți băi, beți multe lichide și stați cât mai mult pe lângă apa. Pepenele, castraveții și alte legume umede vă pot ajută să ajungeți la echilibru. Nu țineți post, aveți grijă cu expunerea prelungită la căldură sau lumina și faceți băi cu sare.

Luați:grâu, orez, ovăz, alge, lactate și zahăr natural
Evitați:fasole și diuretice naturale, precum morcovii, țelină, varză și sparanghelul
Remedii:lemn dulce, îndulcit cu miere, sucuri de fructe

Din alimentația nativilor din zodia pești nu trebuie să lipsească peștele și fructele de mare, cât mai multe verdețuri, fructe și legume proaspete, sucuri proaspăt stoarse, produse lactate semidegresate, cereale, dar să se consume cât mai puțină carne. Mesele trebuie să fie mici și dese.
Alcoolul și fumatul trebuie evitate. Ocazional se pot consumă vinurile ușoare, nu se amestecă vinul alb cu cel roșu.

Consumați fructe precum: mango și curmale, legume că: varza de Bruxelles, andive

La capitolul condimente sunt indicate: chimen, curry, ghimbir, usturoi, ardei, coaja de lămâie.

Cât despre sporturi, Peștii iubesc sporturile acvatice (ski nautic, inot, scufundări) și pe cele de iarnă (ski, snowboard, etc).

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.