Alimentația copilului. Uite ce îi dă mama copilului să bea!

  • 0

Alimentația copilului. Uite ce îi dă mama copilului să bea!

UnuAm avut parte de un weekend fantastic, ca în povești, pe Cheile Nerei. Minuăție, nu alta, apă pură de munte peste tot. La cascada Beușnița mă bucuram de peisaj, dar și de țipetele agitate a unui băiețel extrem de frumos (blond, ochișori albaștrii). Avea în jur de 2-3 ani. Era argint viu, știu copii au multă energie, dar pe lângă această energie era și multă agitație. M-am uitat la el cu drag și iubire (îmi plac foarte mult copiii). Totul bine și frumos până când o văd pe maică-sa că scoate o sticlă de 2 l de Coca cola și îi dă să bea în repetate rânduri.

Nu o condamn pe femeie și nici pe celelalte două care erau în jurul ei, fiecare are dreptul să își crească așa cum vrea copilul și cu siguranță așa voi face și eu. Nu mi se mai pare un lucru neobișnuit! În fiecare zi văd mame cu sticle de sucuri carbogazoase pe care le folosesc în loc de apă pentru copiii lor. Voi explica mai jos ce însemnă să înlocuiești apa din organismul copilului cu sucuri indiferent de natura lor.

Apa este esențială pentru viață. Suntem 70% apă indiferent dacă avem 3 ani, 15 ani sau 50 de ani. Fiecare persoană are un minim necesar de consum de apă pe kilogram corp.  Nevoia de lichide este evaluată a fi în primele săptămâni de viață la 150-200 ml/kilograme corp/zi, la 6 luni de 120-130 ml/kgc/zi, de la 1 an de 90-100 ml/kgc/zi. De aici se poate calcula foarte simplu necesarul de apă pentru un copil. Se înmulțește cantitatea recomandată de apă per kg corp/zi cu greutatea copilului și rezultă necesarul de apă.

Folosirea sucurilor, chiar și naturale sau cele de pe piață considerate naturale NU trebuie să înlocuiască apa. Mamele, bunicile, mătușile folosesc scuza  sete pentru a da ceva dulce de băut copiilor.

Iată ce poate păți copiii cărora li se dau sucuri în loc de apă:

  • sunt mai bolnăvicioși (sistemul imunitar este în dezvoltare, sucurile nu fac decât să oblige limfa să muncească mai mult pentru a elimina toxinele)
  • au probleme de digestie (acidul și componentele sucului au efect direct asupra mucoasei stomacului)
  • sunt constipați
  • au pH-ul acid (pH este esențial în menținerea sănătății)
  • au probleme cu dantura
  • au lipsa de calciu

Toate aceste simptome se pot manifesta imediat sau în timp. Un corp sănătos se menține încă din primele zile de viață și procesul continuă până la trecerea în neființă. Mamele au un rol foarte important în alimentația copilului. Obiceiurile alimentare ale copilului sunt întotdeauna aceleași cu ale părinților.

Voi reveni și cu alte teme legate de alimentația copilului. Copii alimentați sănătos înseamnă copii sănătoși. Copii sănătoși înseamnă adulți sănătoși în viitorul apropiat.

Sănătate și succes

Florentina

Consilier în nutriție și wellness

PS: Nu uita să le spui și altora despre câtă apă are nevoie să consume un copil pe zi. Dă SHARE pe  Facebook și Twitter !

Vezi și

Puterea Exemplului. Elena Merișanu despre Pepsi: Am crezut că mor pe stradă! VIDEO


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.