5 semne care te avertizează că ai probleme de ficat

 • 16

5 semne care te avertizează că ai probleme de ficat

ficatFicatul, unul dintre cele mai mari organe din corp și unul dintre cele importante și are nevoie să fie protejat zilnic. Majoritatea populației suferă de probleme ale ficatului.  Afecțiunile ficatului se produc pe baza unei nutriții neadecvate, pe bază de stres și supărări sau prin contactarea unui virus.

Dar mai întâi să vedem ce este ficatul și ce funcții are în organism. Ficatul omului este un organ de culoarea roșie-închisă, ce cântărește 1,5 – 2 kg, fiind cel mai greu organ al corpului uman. Acesta este situat în dreapta stomacului sub diafragm.

Ficatul are următoarele funcții

Funcție metabolică

 • Sinteza colesterolului, fosfolipidelor, lipoproteinelor și a lipidelor;
 • Participă în metabolismul glucidelor și proteinelor;

Sinteza unor elemente ale sângelui, precum albuminele, globulinele, și antitrombina.

Funcție secretorie

 • Producerea bilei;

Funcție imunizantă

 • Neutralizarea corpurilor externi din organism, în special a toxinelor, jucând astfel un rol important în imunitatea corpului;

Funcție excretorie

 • Descompune hemoglobina;

Alte funcții

 • Depozitează numeroase vitamine, precum vitamina A și vitamina B12, precum și o serie de microelemente esențiale.

Ficatul, spre deosebire de alte organe, este capabil să se regenereze. De aceea, este foarte important să găsim cauzele îmbolnăvirii și să lucrăm pe ele.

Cele 5 semne care te avertizează că ai probleme de ficat sunt:

1. Durerile frecvente de cap, ameţeala, spasmele, iritabilitatea şi depresia sunt indicii ale unei afecţiuni hepatice. Acestea sunt primele semne care sunt de luat în considerare. Tot ce înseamnă stres, supărare sau durere emoțională se revarsă pe ficat și afectează energia acestuia.

2. Cearcăne negre și dureri ale genunchilor, în special a genunchiului drept. După cum știți, corpul uman dispune de meridiane energetice pentru organele importante din corp. În medicina chineză meridianul ficatului pornește de la degetul mare al piciorului, trece pe genunchi spre pelvis și se oprește sub pectorali.

3. Examinaţi cu atenţie forma şi aspectul unghiilor. Dacă aveţi mici puncte albe şi semne de friabilitate, este posibil să aveţi probleme cu ficatul.

4. Afecțiuni ale pielii. Dacă apar pe piele pete de diverse culori (mă refer în special la depigmentarea pielii). De asemenea, urina este cea care ne spune despre starea de sănătate a ficatului nostru. O culoare închisă -roșiatică ne arată un pH scăzut, asociat cu incapacitatea bilei de a menține echilibrul acido-bazic în corp.

5. Limba ne spune dacă ficatul nostru este încărcat sau nu. Sub limbă avem două vene groase, dacă aceste vene sunt îngroșate și au o culoare închisă (mov închis, roșu închis) înseamnă că ficatul este disfuncțional. Pe vremuri, erau femei care tăiau sub limbă aceste 2 vene cu o lamă. Incizia era foarte fină, doar cât să elibereze sângele nesănătos. Îmi aduc aminte că mi-am făcut și eu această intervenție după o ușoară hepatită luată de la școală. După spitalizare și tăiat sub limbă nu am mai revenit în spital, spre deosebire de colegii mei de salon, care au fost din nou spitalizați.

Test Quantum Analyzer FicatO diagnosticare simplă și eficientă a ficatului o fac cu Quantum Analyzer. În fotografia alăturată vedeți cum arată o analiză pe funcția ficatului. Haideți să vă descriu puțin din fiecare funcție analizată.

Metabolismul proteic. În cazul nostru pacientul de față sintetizează corect proteinele în organism.

Funcția de producere a energiei.  Ficatul se ocupă printre alte funcții și de producerea energiei prin metabolizarea nutrienților descriși mai sus.

Funcția de detoxifiere.  Ficatul are unul dintre cele mai importante roluri în eliminarea toxinelor din corp. În cazul de față, valorile sunt normale.

Funcția de secreție a bilei.  Ficatul secretă bila pentru a menține în corp echilibrul acido-bazic. Și această funcție este sănătoasă.

Conținutul de grăsimi în ficat.  Indicele pacientului în cauză este Sever Anormal, ceea ce înseamnă că ficatul său este foarte gras și că este urgent să ia măsuri cu privire la afecțiunea descoperită.

Mai mult decât atât, disfuncții ale ficatului se resimt la nivel de vezică biliară, funcție renală și nu numai. Prin corelarea mai multor rapoarte obținute în urma testului cu Quantum Analyer se poate dignostica mult mai profund afecțiunea ficatului.

Sănătate și succes!

Florentina Gionea

Consilier în Nutriție și Wellness

PS: Nu uita să dai SHARE pe  Facebook și Twitter !


16 Comments

Gabriela Doboseru

21 februarie 2014 at 6:15 pm

Foarte benefice aceste informatii despre sanatate.

Gabriela Corina

18 aprilie 2014 at 12:31 am

Multumim pentru articol, foarte interesant!

Tara Eusefina

29 aprilie 2014 at 5:13 pm

Va rog sa-mi spuneti,care este cauza atunci cand functia de producere a energiei la ficat este scazuta?

  popescu emilia

  27 februarie 2017 at 8:13 am

  Buna ziua am si eu o intrebare. De ceva timp a inceput sa_mi iasa pe corp niste pete maronii pe corp ce pot face ,ce sa folosesc ? cumva e de la ficat? Astept raspuns va multumesc mult

   Mihai Roxana

   30 martie 2017 at 9:45 am

   buna ziua.
   am aceeasi problema ca si tine cu pete maroni pe burta…te rog sa-mi spui daca ai primit vre0un raspuns de la cineva si daca sti ce este de facut?
   te rog daca sti ceva sa-mi transmiti si mie un raspuns pe e.mailul meu flory_bia!yahoo.com

   multumesc!

   florina

   30 martie 2017 at 9:47 am

   buna ziua.
   am aceeasi problema ca si tine cu pete maroni pe burta…te rog sa-mi spui daca ai primit vre0un raspuns de la cineva si daca sti ce este de facut?
   te rog daca sti ceva sa-mi transmiti si mie un raspuns pe e.mailul meu flory_bia@yahoo.com

   multumesc!

Galgau Ramona

14 noiembrie 2015 at 5:36 am

Este valabil si in cazul bebelusilor? Eu am o fetita de 10 luni si are venele sub limba ingrosate si vinetii.

silviu

20 decembrie 2015 at 1:01 pm

Buna ziua! Astazi 20.12.2015 din intamplare am vazut trei pete de culoare inchisa spre mov pe piele in zona ficatului. Ce poate fi?

Robert

9 mai 2017 at 6:36 am

Pentru toti cei de mai sus. Diceti-va la un control medical. Daca este o problema grava cereti opiniile a nai muktor doctori

Robert

9 mai 2017 at 6:37 am

Pentru toti cei de mai sus. Diceti-va la un control medical. Daca este o problema grava cereti opiniile a mai multor doctori

CRISTINA

11 iunie 2017 at 7:00 pm

Buna ziua, am facut si eu un test cu acest aparat si mi-a iesit functia de secretie biliara 0,343, ce inseamna asta si ce pot sa fac? Mentionez ca si acizii biliari totali au iesit 0,7.

Grecianu ion

6 iulie 2017 at 11:01 pm

Mi-au iesit prima data niste bube pe tot corpul erau putine dar au inceput sa se extinta si sa se lege una cu cealalta si mai am si o durere in zona ficatului

adi

3 august 2017 at 9:35 pm

imi iese si mie pete pe fata doar cand ies la soare , credeti ca e din cauza ficatului?

mlhaela

14 septembrie 2017 at 9:38 pm

multumlm de informatie foarte interesant

Antonia Lemandroiu

14 iunie 2018 at 10:51 am

BUNA ZIUA!
Acum 2 zile mi-a amortit putin limba pe partea dreapta doar un sfert din ea, poate fi de la ficat? Am observat ca vena din partea dreapta de sub limba este mai imflamata ca deobicei. Ce as putea lua? Am probleme cu bila si iau pastile dar hepatoprotectoare nu am mai luat de multa vreme. Multumesc!

Valentin

3 mai 2019 at 8:46 pm

Buna seara! Când vin de la munca,ami apar niste pete pe corp rosiatice,si ma rosesc la fata,asta se intampla de 2luni,mai ales cand mananc

Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.