3 greseli alimentare care te-au pufosit de Sarbatori!

  • -

3 greseli alimentare care te-au pufosit de Sarbatori!

Holiday DietBine te-am gasit!

La multi ani si sa ai un 2016 plin de realizari! A, ti-ai pus printre obiective si sa slabesti sau sa te detoxifiezi! Pai succes! In general sunt o persoana optimista si ma focusez pe pozitiv, insa astazi vreau sa-ti spun altceva. Iti spun 3 greseli alimentare care te-au pufosit de Sarbatori! De ce? Pentru ca vreau sa devii constient de aceste 3 aspecte care te tin pe loc. Astfel, dupa ce afli unde e problema, reusesti sa o corectezi.

Masa de Sarbatori, un festin traditional! Da, mai o salata de boeuf cu maioneza, mai un carnacior, vreo 5 sarmale, toate combinate. Si mai pun la socoteala cozonacutul, prajiturelele cu zahar si margarina, ca asa e traditional! Nu sunt absurda si nici nu spun sa nu se guste putin din toate de Sarbatori, insa se produc 3 greseli mari. Greseli care nu te vor ajuta absolut deloc.

Prima greseala este ca NU TE-AI PUTUT ABTINE! Si te si cred! Nu ai cum sa te abtii din 3 motive mari si late. 

A. Tot anul ai consumat alimente cumparate (cu energie relativ joasa), ai mancat in fuga covrigi pe la coltul strazii (deh, doar suntem persoane active) si apoi ai dat de mancarea preparata cu drag si iubire in casa. Din punct de vedere energetic gradul vibratiei a crescut cu 100% si la fel apetitul tau pentru „energie de calitate”.

B. Chimicele din alimente se joaca elegant si frumos cu creierul tau! Si aici avem o serie de „chimicale”, incepe cu glutenul, care se duce in creier si se leaga la centrul placerii, pai cum sa nu mananci toata farfuria de prajituri. Urmeaza monoglutamatul de sodiu (sarea chinezeasca) care da gustul de umami si el cu legatura direct pe creier. Cu alte cuvinte „te cam droghezi cu mancare”. Nu mai continui lista ca vreau sa citesti articolul pana la capat :)

C. Combinatia dintre grasimi si zaharul vanilat iti manipuleaza mirosul si papile gustative. La cursul de „Chimia din spatele mancarii” de la Universitatea Hong Kong am invatat ca orice aroma este imputernicita si ii creste gradul de miros daca este insotita de grasime si supusa la temperatura ridicata. Actiunea se produce astfel: stimul (prajituri coapte sau bucate la cuptor) – declaseaza mirosul in atmosfera – nasul preia – papile gustative se activeaza instant si produc saliva (adica iti ploua in gura) – creierul preia comanda de ceva bun si cere, chiar daca stomacul este plin.

A doua greseala majora este ca TE-AI RELAXAT CU MANCARE! Mancatul este un proces care e nevoie sa se faca in liniste si relaxare. 99% dintre oamenii pe care ii cunosc mananca in fuga. Sunt mai multe tipologii din care iti dau 2 exemple.

Prima tipologie isi aloca timp pentru masa, e foarte constiincioasa, dar termina farfuria in 3 minute si inghite mancarea pe jumatate nemestecata, sa nu se inece. Ca sa nu mai spun ca gandul ei este cum sa scape mai repede de aceasta activitate nefolositoare: mancatul, pentru ca are lucruri mai importante de facut. Sfatul meu pentru aceasta categorie este sa stea vreo 2 zile fara mancare, sa vedem cum se modifica gradul de importanta. :D

A doua tipologie considera ca mancatul este le fel de important precum toate activitatile, asa ca serveste masa in timp ce scrie pe Facebook, face calcule la serviciu sau se uita la televizor. Am o veste si mai prosta pentru ei: nivelul nutritiv adus de hrana respectiva se amesteca cu alte energii nu tocmai benefice si se trezesc cu farfuria goala si mai merg dupa o portie pentru ca nu se simt satui.

Ambele categorii  de multe ori se simt satule dar nu hranite, ceea ce le indeamna sa mai consume ceva dulce pentru ca nu au energie.

De Sarbatori se intra intr-o stare de relaxare a intregului organism si implicit a sistemului digestiv. Aceasta relaxare ii permite organismului sa asimileze mai usor si sa faca procesele de digestie si arderile. Numai ca din pacate, in marea lui relaxare, primeste „chimicalele” de la prima greseala. Si face asimilare precum i se comanda si de 2 ori mai accelerat pentru ca e relaxat!

Si a treia greseala este ca ITI PUI OBIECTIVE PE CARE NU LE RESPECTI NICIODATA! Imi place sfarsitul de an! E cool! Stau si ascult dorintele care vor incepe „de la anul”, fara sa se constientizeze ca la anu’ este peste 2 zile si ca de atunci e nevoie sa faca actiuni pentru a se indeplini dorintele si obiectivele. Iti trece entuziasmul si apoi  trece si cheful de a indeplini obiectivul de a slabi sau de a te detoxifia! Asa ca te arunci in cure drastice, care promit marea cu sarea si care topesc kilograme, care revin peste noapte, exact asa cum au plecat!

Bine,  bine, probabil ai inteles pana aici! Dar ce e de facut? Pai important este sa iti pui un obiectiv mare si apoi sa il diseci pe obiective mici. Sa zicem ca vrei sa te detoxifiezi si chiar sa slabesti. Ce faci?

1. Te informezi cum poti face un proces de detox sanatos. Cauti solutii si le pui in practica.

2. Adaugi pe lista orele de sport. Bine la pus pe lista esti campion, da mergi si la sala de fitness, dans etc

3. Iti dai restart organismului prin alimentatie, sport, masaj

4. ETC…

Cu acest RESTART e putin mai complicat daca nu ai un coach care sa te indrume si sa „iti transfere din cunostintele lui” si sa aplice tehnicile speciale. Un astfel de Restart de poate da, de exemplu intr-o tabara de detoxifiere. 

De ce tabara? Pentru ca energia celor care se aduna pe un anumit subiect: detoxifierea, este mai puternica decat a ta simpla si te ajuta sa te restartezi mai repede. De exemplu, uite ce fac eu in taberele de Detoxifiere si Nutritie Energetica:

- reprogramez organismul uman pentru un stil alimentar sanatos

- fac inititere in curele cu sucuri, care sunt esentiale pentru a te detoxifia sau a slabi

- pregatesc spatiul si starea in care e nevoie sa intri pentru a putea duce cura cu sucuri 

- cum faci revenirea la hrana zilnica 

- te invat cum sa inserezi astfel de cure in programul tau zilnic

- facem restart mental si emotional cu tehnici de nutritie energetica, aici pot mentiona reglarea metabolismului si refacerea legaturilor nervoase intre sistemul digestiv si creier.

- invatam retete noi si gustoase etc!

Apropo de tabara, urmatoarea este intre 21 si 27 mai 2016 la Moroeni! Numarul de locuri este limitat si in perioada aceasta avem o reducere Early Bird, daca te intereseaza sa vii cu noi gaseste toate detaliile in articolul 

Vino in DETOX BOOTCAMP cu Florentina Gionea, specialistul tau in Nutritie Energetica!

Te astept impreuna cu echipa mea sa facem tot ce e mai bun si mai sanatos pentru tine!

Sunt Florentina Gionea si iti transmit ganduri frumoase cu energie pozitiva! 

Daca vrei sa debordezi de energie, vitalitate si sanatate in fiecare zi, eu te pot ajuta!

 

 


Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.