1 Iunie, Ziua Copilului și amintiri culinare din copliărie

  • 0

1 Iunie, Ziua Copilului și amintiri culinare din copliărie

Sursa Foto: Ziare.comOh, copilăria! Vine 1 iunie și voi sărbători ca atare. E așa frumos să depeni amintiri despre tine când erai mic, despre bunici, despre prietenii tăi de atunci, dar mai ales despre ce mâncai, cum și cu cine.

Îmi aduc aminte că eram mulți nepoți la bunica. Ne făcea păsat sau cir (mălai fiert cu zeama) ne pune peste el lapte muls de la vacă, puțină sare și ne dădea direct tuciul să mâncăm direct din el. Era așa amuzant cum ne înghesuiam toți pe lângă toți frații și verișorii în jurul lui.

Îmi mai aduc aminte că eram tare bucătăreasă încă de pe atunci :)))))). Aveam o prietenă foarte buna, Andreea, mergeam împreună la baltă să facem  prăjituri din nămol. Doamne câtă creativitate! Găseam tot felul de forme în natură ca să decorăm. Le puneam la soare la uscat, după care le  ne duceam să le servim părinților, care se amuzau teribil:)))

După atâta muncă, dădeam fuga la bunica să ne pună masa. Avea ouă proaspete, roșii culese din gradină și alte bunătăți, pe care nici nu știu de unde le scotea.

Cel mai mult îmi plăcea mărul ras cu biscuiți. Am frați mai mici și de fiecare dată când mama le făceam felul asta de mâncare eram moț. Învățase lecția, făcea mai mult și pentru mine și pentru fratele meu.

Ehe, și câte aș mai avea de depănat, voi continua în weekend la evenimentul ”1 Iunie – Ziua Copilăriei fără limite”. V-a aștept  și pe voi cu drag dacă doriți să reintrați în starea de copil și să trăiți frumusețea acelor momente.

Mi-ar plăcea tare mult să aud și poveștile vostre! Puteți să le scrieți într-un comment mai jos, pe Facebook sau pe Twitter.


Leave a Reply

Evenimente urmatoare

Nu exista evenimente programate deocamdata.